Friday, 25 November 2011

Selangkah Ke Menara Gading

ASSALAMUALAIKUM

mula-mula kan aku nak cakap aku nie memang bukan peng-update blog yang berjaya.....cerita dah berkurun aku bawu nak cita kan.....TEROK!!! well dah cket-cket.....! so the story is about aku yang mana di beri amanah oleh Ketua Biro Aktiviti untuk menjadi fasilitator.................

"WHAT???????"

wey asal terkejot sangat??? hampa ingat aku tak da ciri-ciri untuk menjadi fasilitator ka?

"yaaaa laaaaa......!!!! hang jadi fasi???? fasi???? fasilitator????"

agak-agak laaa kan terkejot tuh.....rilex aar fasi jer pon.....bukan nya aku aku jadi Ketua Pengarah Projek ker....ntah-ntah kalu aku jadi ketua projek musti hmpa escape kan dari blog aku.....hahahah punya tak mo caya....adooooy...! dah laaaaaaa tak nak caya sudaaa (touching! hahahah)

"hahahahaha okeh2 kami caya.... cite laaa wey apa jadi" 

 haaaa macam nie laaa aku suka.....program tuh berlangsung dari 19 Nov sampai 21 Nov di U aku.....secara tambah tolak darab bahagi sumenya 3 hari 2 malam....takyah panjang-panjang...pendek citer aku dapat kumpulan yang diberi nama Nasisistik (adek-adek aku yang letak), pelajar-pelajar yang cemerlang nie dari 2 sekolah berbeza iaitu SMK Bako dan SMK Kota Samariang....(maaf kalau tersalah eja) objektif program nie adalah nak buat 2 sekolah nie jadi buddyz....!! yeay saya kawan awak....awak kawan saya....! huhuhu

so tugas aku adalah memantau, menolong, memberi idea, memberi motivasi, menjadi kakak yang baik, menjadi kakak fasi yang penyayang....hahahahahahaha suka-suka ati aku bagi nampak aku baik je kan! tapi dalam banyak-banyak aktiviti yang ada aku lemah aktiviti Explorace.....10 tahun tak lari, bila sekali kena lari aku demam aaar....

"TEROK!!!!"

hahaha aku tau...aku ngaku pun...nak wat camna.... tapi pape pun tambah tolak darab bahagi suma markah aktiviti kumpulan aku dapat number 3.......kumpulan aku wey....kumpulan aku! kumpulan aku!!!! hahahahah aku bangga!!

"mak kite cakap riak tuh dosa.....urmmmm"

ooops maaf....seronok cket jaa.....so macam biasa2 aku tak da gamba laaa....aku kan pe-snap gamba yang paling malas dalam dunia nie.....hahahaha tengok je laaa mana ada.....

Aktiviti bina umah pakai surat khabar ngan salotep jaaa....









hmpa nmpak dak kapal atas tuh....tuh aku yang wat....hahahahaha









 
last chekpoint masa explorace....malas kan aku....    dah nak habis bawu tangkap gamba















tempat ke-3 dimenangi oleh Nasisistik!! yeayyy!!
















haiiiishhhh!! geram tol aku!   peace2 luar kawasan nie....mengganggu tol...!



















nie namanya saja gatai tangkap gamba ngan budak2 comey.....hahahaha

















budak 2 owg nie jadi buddyz....aku lak jadi kakak angkat depa....hehehe aku jaaa yg hepi....

















NASISISTIK (aku tak pasti aar maksud dia..macam best??)

sooo minta maaf aku kan malas nak tangkap2 gamba nie.... kena lak bateri aku low....dah niat dah nak beli...tapi macam biasa laaa niat tanpa pembuatan....tu pasal jadi macam tuh.....jujo aku cakap aku enjoy sangat2.....best! bukan susah pun...jaga budak jaaa cuma ada laaa bebudak grup aku sengal-sengal alam cket.....susah nak bela...! tapi aku tak kisah....aku tima jaaa...nama pun nad cool hahahaha....so last word from me Hidup Mau Cool

p/s: sok nak exam plant systematic aku duk lagha kat sini...."wey hg nak mati ka sok haaa???" hehehe tau2.... aku tido2....cau luu....wasalam....




No comments:

Post a comment