Thursday, 31 May 2012

Ditujukan khas kepada Hampa! Awak! Kamu! Anda! dan Kalian nya!

ASSALAMUALAIKUM!!

ketika aku tekun siapkan report Plant breeding aku, sambil layan HotFM aku terdengar satu lagu nie...lalu jari jemari ku pantas menaip tajuk lagu ini di youtube... dan hasilnya aku tujukan kepada semua yang berkenaan...
~tetiba rasa macam ramai jaaa~
hehehehehe
video



Aku suka dia
Tapi aku tak tahu untuk
Bilang kepadanya bila aku suka 
Jatuh cinta kepadanya

Dia cinta yang pertama
Dia yang bisa membuat aku
Merasa deg-degan berdebar di dada
Diam saat mengingatnya


Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya 
Kalau aku mau menjadi kekasihnya


Aku yakin diriku
Nanti pasti membuatnya
Suka kepadaku cinta kepadaku
Dan kita akan jadian


Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya 
Kalau aku mau menjadi kekasihnya

note: to MA, AM, PS, Kartun


Tuesday, 29 May 2012

Hepi Burpday Adek Moto...!!

ASSALAMUALAIKUM

setelah puas aku maki hamun last entry, entry ari nie kembali dalam mood yang lebih tenang...malah mood paling gembira aku rasa...tapi tak de gembira melampau laaa... sebelum apa-apa aku nak minta maaf pada kawan aku... Mira Jer... birthday dia jatuh sehari sebelum besday Adek Moto... dan aku tak pasan langsung bahawa hari tersebut adalah hari jadi  beliau...

"wahai sahabat, hamba sincerely minta maaf yaaa, kerana tak dapat nak memberi apa-apa pada anda... dah laaa tuh wish pun idak...maaf sangat-sangat" 
~damn! rasa bersalah gilew..~

Kembali pada isu yang ingin di ceritakan hari nie..iaitu... kisah Adek Moto...

Siapa Adek Moto??
aku pertama kali jumpa adek moto dekat tempat parking moto depan Fakulti aku... pertama kali nampak, takde pa pe sangat, sekilas pandang sahaja....Dan aku sangka beliau adalah dari Fakulti Kejuruteraan, tahun dua....kisah ini berterusan pada hari yang sama berlainan waktu jumpa lagi... kali nie bawu jelas rupa beliau... kebetulan moto kawan aku tak dapat nak hidup... owg perlis kata tak ley nak start... dah cuba banyak kali tendang tongkat start tuh..tak ley hidop juga.... masa nie laaa adek moto tibe.... aku pun bersuara laaa...

" adek! boleh tengok-tengok moto nie tak? (sambil menunjukkan pada moto yang berkenaan)"

dan dia mampir... tengok-tengok...dan senyum.. ^_^

"eeh maaf laaa saya pun tak tau sangat bab-bab moto nie...xley hidup ke?"

aku pun respon laaa 

"aok... tak ley hidup.." 

dalam hati

kalau boleh hidup dah lama budak nie balik... hahaha

kelihatan dia duduk kt ats moto dia yang berada di belakang moto rosak itu... macam cuba menghubungi seseorang, memandangkan dia asyik main-main tepon sahaja...dan kisah ini tamat bila budak kelas aku yang giant tuh start dengan sekali tendangan sahaja.... dan takkan aku nak berlama-lama di situ lagi... terus laaa balik....

dalam perjalanan balik.... terasa COMEY NYA BILA DIA SENYUM... hahahaha perasaan ini bersarang dalam hati aku untuk beberapa lama....dengan sangkaan dia pelajar FK tahun dua....

pada suatu hari, sangkaan itu telah meleset dengan dasatnya... kebetulan pada satu hari, kawan aku tunjuk-tunjuk gamba budak-budak kelas nya...dan..................

"eeeeh nape adek moto ada kat situ??"

Damn! dia budak fakulti aku rupanya tapi berlainan kos...alaaaaahai... Damn! dia sebenarnya tua dua tahun dari aku!  yakin jaaa panggil adek.... Damnest thing ever, dia dah nak graduate tahun nie....waaaaaaaaaa!!!! jadi nie laaa sem terakhir aku nak tengok dia pun.... kawan aku pun bagitau laaa besday dia sekian-sekian tarikh...dan juga menambah cadangan supaya aku kasi kad.... dan oleh sebab itu benda ini pun terjadi....

Aku jahit sendiri benda nie...pakai kain kawan aku...wakakaka





dan juga bersama sekeping kad yang di buat bersama housemate aku.... dia tolong lukis bagi...





Benda nie aku kasi sehari sebelum besday dia...sebab tuuu ada in advanced....









nak tulis ucapan pun terasa malu.... tak guna tol aku nie....


dan misi untuk menyampaikan benda nie aku serahkan pada housemate aku....aku suruh dia pi letak dalam raga moto adek moto...wakakaka jadi disebabkan cuaca tak menentu akhirnya benda-benda nie di bungkus dalam rupa sebegini.....






dan berakhir laaaa kisah aku dan adek moto.... dia bukan sapa-sapa pun untuk aku...tapi ngegeh juga nak jahit key chain bagi....sabaq je laaa... sekali seumur hidup jaaa aku nak kasi hadiah kat org yang tak kenal aku....wakakaakaa.... anyway to him moga berjaya graduate sem nie juga... saya berani nak buat sebab anda akan graduate tahun nie dan takkan ada lagi sem depan....selamat cket asa...! hehehehe

so last word from me Hidup Mau CooL....!!!

Monday, 28 May 2012

AKU NAK SUMPAH BOLEH TAK??

saat nie aku rasa macam nak sumpah-sumpah jaaa sorang manusia, yang dah tua, dah beranak pinak pun, berkerjaya kerajaan, ada hati nak meniaga tapi tak jujur! hati busuk! selalu buruk sangka kat orang! selalu cita buruk sal orang! selalu tak puas hati dengan orang..!! aaaargggghhhhhhhhhhhhhh!!!!!!! apasal  wujud manusia perangai macam kau kat atas muka bumi nie??? warning bukan aku nak salahkan yang Maha Pencipta, tapi aku nak salah kan nape laaa kau tak pakai akal yg ALLAH dah kasi kat kau? nape laaa kau tak nampak bagaimana ALLAH uji kau?? nape laaa kau tak nah nak ambik iktibar dengan apa yang ALLAH dah tunjukkan kat kau?? kalau dengan perangai kau macam nie...kau asa kau boleh maju kerrr?????

kau guna orang kaw-kaw punya pastuh tak de pun secebis rasa terhutang budi, kasihan... kau dah tak de hati ker??? nikmat hati pun kena tarik juga kaa?? mata hati kau dah terhakis kaa?? sakit hati aku asa... aku pantang tol kalau  aku dah baik-baik orang wat taik ngan aku...aku paham kau makcik!! aku hormat kau sebab kau MAKCIK!! kau paham tak??

dan aku kat sini maki-maki makcik nie yg takkan baca pun...aku banyak bersabar dengan kau... aku kerja sungguh-sungguh sebab tak de sapa nak keja dengan kau makcik!! kau paham dak?? lepas aku cakap ngan mak aku... aku dah redha daaa ngan byaran tuh...sebab kau dah cakap tuh BAKI GAJI...okeh fine.... bila aku minta bayaq benda yang kau sewa dengan aku... kenapa jumlah nya sama???? siot patotnya lebih laaa kalau dah itu hanya baki gaji....!! 

masalah nya skank nampak benor nipunya dulu aku hanya cakap sal baki gaji, sal sewa laptop ngan komik yg kau kena ganti sebab anak kau ambik...ehh bukan ambik tapi CURI..!! dulu kau cakap suma RM197 (termasuk baki gaji dan bayaran sewa) bila aku antaq mesej lagi arinie tambah satu lagi sewa motor, suami kau selalu pakai jempot anak-anak (suami anda sendiri yg menggunakan istilah sewa moto, konon wat sedap ati aaar.. sewa bermaksud kena bayar okeh) punnnn RM197 juga... ayoooooyai.... bagaimanakah ini  wahai makcik?? 

sy nak jer gi kedai face to face... tunggu gak makcik kasi peluang..selalu bayaq direct..tetiba nak bank in plak laaa kan...ayooooyai..sy kat sini lagi laaaa...kang aku gi jaa tanpa di undang sia-sia lak duit pun tak de...haaaaish aku hangin tol laaaa...!! 

seriusly pas apa dah jadi kau tak takot kaaa balasan ALLAH?? aku tak paham org mcm kau nie...


Wednesday, 23 May 2012

Rindu aku tidak kesampaian

ASSALAMUALAIKUM

salam sejahtera kepada muslimin dan muslimat

aku baru saja pulang dari kem Islamic anjuran Kelab DAMAI dari U aku...berlangsung 3 hari tapi bermalam di Matang Family Park 1 malam dan malam sebelumnya hanya wat aktiviti kat U aku jaaa... tema kem nie

SECEBIS CINTA BUATMU RASULULLAH

malam pertama just ada taaruf...sesi berkenalan... antara peserta dan fasilitator dan AJK...main game cket...wat bendera dan pilih ketua kumpulan...

keesokan harinya.... kami semua bertolak ke Matang Family Park, camping kat situ... camping kat tepi sungai...tempat sama aku picnic aritu...seronok...! dah siap setting semua benda...kami pun mulakan aktiviti kat satu platform kat atas...

banyak aktiviti di jalankan... macam biasa laaa setiap aktiviti ada point2 atau maksud yang depa nak sampaikan... macam jaga hubungan ngan ibu bapa, adek abang kakak, kawan-kawan dan sebagainya... yang paling penting hubungan antara kita dan Pencipta kita ALLAH Maha Esa dan Rasulullah...

actually aku tak tau apa nak tulis... sebab aku macam bluuuur sepanjang program tuh...antara faktor ke-blurrr-an aku adalah bila aku berada dalam kalangan orang-orang yang solehah... macam bertudung labuh, berstokin dan sebagainya... aku terasa sangat kekok...! aku memang tak de latar belakang sekolah agama.. ilmu pun memang laaaa sedikit sangat... niat aku join kem tuh sebab nak belajar, nak amati rasa cinta pada Rasulullah...tapi bila aku dah pi...macam benda tuh tak sampai....

sepatut nya bila kita join benda-benda macam nie...habis kurang ada rasa gak aaar terinsaf, sayu, rindu kan Rasulullah...tapi perasaaan tuh tak sampai kat aku... balik tuh aku rasa terok nya aku... nape aku kering sangat nie... entah laaa aku rasa something wrong program nie... aku nak cakap..! nak komen masa last day...tapi tak pandai nak cakap camana...tak tau nak susun ayat...aku memang bukan jenis yang pandai berkata-kata...sepanjang program aku rasa rendah diri sangat... memang aku tak tau dalil untuk certain peristiwa, aku tak ingat peristiwa yang pernah berlaku dalam zaman Rasulullah... bila semua cakap, bercerita macam waaaaah hebat nya hampa...wooooow aku sampai rasa nape aku boleh ada kat sini nie..???


program nie tak terok...hampa jangan anggap program nie terok kaa apa... masalah nya kat aku sendiri...aku tak ley nak selami setiap LDK tuh.. aku tak rasa apa.. aku feelingless... lagi-lagi time malam bila depa wat ala-ala tocher aku jadi nak marah...aku jadi geram... perasaan sayu tuh tak sampai..sebab budak yang handle slot tuh keep shouting... macam marah-marah...memang betol point dia... kalau amanah sebiji belon tuh pun tak bole nak jaga...macam mana nak jaga amanah yang Rasulullah tinggalkan, Al-Quran dan Sunnah...benda besaq sangat2... ada puak yang menghina Quran koyak, pijak...mcm mana kita jaga... amanah tuh..bukan benda main-main...

aku tau aku paham...tapi cara dia tak sesuai macam tuh... Rasulullah pun nak sampaikan dakwah tak de nak tinggi-tinggi suara macam tuh... aku asa tak tenang..nak faham point dia pun susah...sebab aku asa nak marah balik jaaa kat dia...semua manusia wat salah... yang nak pi kem tuh orang-orang nak muhasabah diri.... nak belajar... dah kena macam tuh langsung daaah aku tak asa pa per...sabaq je laaa...

aku bawu bajet nak cerita apa aku wat kat sana... tapi bila aku bukak nak tulis aku jadi blank.. dah lama aku taram entry nie.. tak publish2 pon...

sepanjang program benda yang paling aku ingat,

Rasulullah ada 4 sifat wajib..
1. Amanah
2. Fattanah-bijaksana
3.Tabliq - menyampaikan
4. siddiq- bercakap benar


pastu pada hari yg sama dan masa yg sama, antara 5 tempat mana yang kena pilih untuk pi...

1. hari perpisahan pensyarah dan anda adalah ketua
2. Perkahwinan Abang
3. Disucussion Asignment.
4. Sahabat baik Accident dan masuk ICU
5. Mesyuarat antara AJK untuk laksankan program Forum Perdana...

kita kena bijak pilih tempat mengikut keutamaan, sebagai contoh dekat sini keluarga paling penting dari semua, jadi kita kena utamakan keluarga dahulu pastuh tengok yang mana kalau kita tak da akan menyebabkan kecelaruan atau huru hara... tapi aku aritu pilih num 4... sebab aku tak de abg..hahahaha

tengok tuuh jaaa yg aku dapat... susah tol...tak patot kan aku nie... so tu je laaa aku nak cita... sori laaa aku teringin nak cakap depan2...tapi kalau aku cakap direct nanti jadi salah faham lak..sebab aku nie gaya cakap mcm kaf, lam, ya, nga (sebut macam huruf jawi, sambungkan )....

okeh last word from me Hidup Mau CooL

Ya ALLAH lembutkan hati hamba yaALLAH...jangan biarkan hamba tergolong dalam kalangan orang-orang yang rugi juga bukan dalam golongan yang melupakan jasa Rasulullah dan sekian Rasul Mu Ya ALLAH...


Wednesday, 16 May 2012

Lelaki Idaman Tidak Perlu Prince Charming

ASSALAMUALAIKUM

kelas hari Rabu aku ada satu jaaa... jam 8am sampai 9am jaaa..sejam jaaa dan kemudian aku dah tak de kelas...sebab dah nak final..kebanyakkan kelas pun dah habis...so sementara tunggu kawan aku habis kelas aku lepak Lab Com dulu... sekarang lab com nie dah ley bukak FB..dulu tak ley wey...dia blok habeh semua komputer.... 

jadinya aku pun bukak FB aku...tengok kawan aku share something yg menarik...

Check it out...!!

21 Ciri Lelaki Layak Dijadikan Suami

Spesifikasi calon suami yang bolehlah dibuat suami:-

1. Solat fardhu cukup 5 waktu.

2. Ada kerja gaji RM800-1500 ke atas, boleh bayar rumah sewa, boleh beli beras, boleh isi minyak, boleh antar ke tempat keje. Nafkah zahir boleh bagi, bukan nafkah batin je tau.

3. Ada kenderaan: moto kapcai dah cantek. honda EX5 orait sangat la tu dengan 2 helmet. Basikal pun boleh, tapi penat kayuh kalau dari Bangsar ke KLIA. Sebaik-baiknya kereta, sebab nanti nak bawa isteri yang mengandung ke klinik setiap bulan.

4. Lulus ujian fardhu ‘ain sekolah rendah. Maknanya boleh mandi wajib dengan baik dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul, apatah lagi mandi-mandi yang lain.

5. Boleh baca al-Quran dan boleh mengajar al-Quran walaupun setakat “Alif Ba’ Ta’” sampai Surah “Iqra’ Bismirabbikallazi Khalaq.”

6. Jenis lurus, baik & hati baik, tak menipu. Tadelah sampai menipu kata nak pergi Mydin tapi pergi mengorat jiran taman sebelah.

7. Dia paham kamu, kamu paham dia. Paham jiwo gitu. Serasi bersama. Berbeza tapi boleh masuk.

8. Gedik joget-joget pun depan bini dan anak-anak je. Depan orang lain sopan santun gitu.

9. Jenis tak cemburu buta sangat. Cemburu macam ni ok, “Ehemm..ramainya kawan laki kat opis.. Jangan sampai lupa abang taw..”

10. Belajar takat PMR je pun takpe, janji cara dia fikir tu matang dari yang belajar PhD.

11. Kalau dia jenis diam tak delah sampai orang kata tak bergaul dengan manusia lain. Kalau dia banyak bercakap pun tadelah sampai dia mengata-ngata orang lain.

12. Malas juga ke masjid, tapi dia pergi gak dalam sehari tu 2 kali sekurang-kurangnya Maghrib dan Isyak.

13. Walaupun tak kerap ke kuliah agama, tapi bila tengok Youtube Ustaz Azhar Idrus ngajar tu sampai terlupa nak tengok bola. Jika ada kuliah di masjid muka dialah ada di antara orang-orang kampung.

14. Boleh susah senang bersama. Kalau isteri nangis, dia tolong riba isteri dan tenangkan. Kalau isteri sakit, dia tolong jaga dari malam sampai pagi.

15. Jenis senyum sokmo.

16. Tak tengok sangat awek cuns, duk tengok bini dia je walaupn bini dia tak cuns (Tak cun tak pe, boleh tutup lampu – UAI)

17. Pandai masak sekurang-kurangnya masak nasi dan goreng telur, ayam, ikan, nasi goreng, nasi goreng hailam dll. Kalau dia tak sempat nak masak sekalipun, dia takkan makan kat McD atau tempat-tempat makan yang pelik-pelik nama dia menu yang mahal-mahal sebab dia tahu keje dia gaji tak banyak. Makan nasi lemak kat gerai lagi ok pe.

18. Rajin. Ringan tangan tolong isteri. Kadang2 tolong kemas rumah, sapu sampah, sidai kain, memasak. Tapi janganlah poyo sangat sampai kawan-kawan isteri datang pun, tolong gorengkan pisang kat dapur untuk raikan tetamu.

19. Jenis pembersih gak la. Masa muda-muda dia tak de la jenis pakai seluar jeans busuk berminggu-minggu tak basuh. Bau badan tu jaga. Kena bersih sebab hari-hari nak ngadap Allah, bukan nk wangi depan manusia je.

20. Sehari sekali ingatkan bini dan anak-anak tentang kematian dan amalan agama. “Sayang, tengok jam tu. Ha, bila kita tengok jam.. Ingatlah detik kematian tu makin hampir.”

21. Dia sentiasa nak berubah bersama-sama isteri dan anak-anak dia. Berubah jadi lebih soleh dari sehari ke sehari.

Akan ditambah dari semasa ke semasa mengikut permintaan pasaran.
Originally by : Syabab Musafir Kasih

so as you can see... Mr Syabab Musafir Kasih nie memang seorang penulis yang sempoi...dia banyak berdakwah melalui lukisan...lukisan dia pun lawa-lawa, kacak-kacak...macam dia juga,,,waaaaaai hehehehe tak de laaa saje gurau-gurau gedik... aku sangat setuju dengan ciri-ciri nie..kalau nak cari Mr.Perfect alamat nya andartu bai...

Cukup Bersyukur dengan Yang Sepadan Dengan Kita... Dan Mampu Membimbing Kita Menjadi Wanita Syurga...

macam lagu lafaz sakinah by fareast kot...

so last Word From Me Hidup Mau CooL...

Monday, 14 May 2012

ASSALAMUALAIKUM

cuma nak kongsi...aku layan lagu nie skank....


Ku ukir indah namamu by 7pelangi

Thursday, 10 May 2012

Ini perasaan saya...

Assalamualaikum

sebenarnya nak cakap yang.........

saya terlampau suka...

Bila nampak nama awk di mana-mana

Bila saya nampak kelibat awk kat mana-mana

Bila saya tidur mimpi kan awk

saya nervous sangat

Bila awk hanya 5meter dari saya

Bila awk pandang saya

Bila kita berselisih

saya rasa macam nak pengsan

Bila awk senyum kat saya

Bila awk cakap dengan saya

Bila awk anta SMS kat saya

saya rasa tak suka sangat.....

Bila Si gadis tunjuk ala-ala minat kat awk

Bila Si gadis excited nampak awk

Bila Si gadis berangan nak buat awk jadi miliknya

saya rasa cemburu sangat...

Bila Si gadis komen awk pun balas dengan girangnya

Bila awk dan Si gadis saling ber-komen dengan nada mesra

Bila awk hanya lebih memberi perhatian kepada Si gadis

saya rasa touching sangat....

Bila saya komen pa pew awk tak balas komen saya

Bila saya "salam" dekat chatbox awk jawab salam dan terus senyap

Bila saya nak cuba berbual awk pun senyap

saya rasa sedih sangat....

Bila saya dah jumpa awk saya tak mampu nak wat pa pe

Bila awk macam tak pasan kehadiran saya

Bila pandangan awk pada saya hanya seorang gadis asing

saya sedar sangat....

kita berbeza

awk lain dan saya lain

awk baik sangat, saya jahat sangat

saya redha sangat....

awk tak ingat kat saya

awk tak perasan saya

awk berjodoh dengan Gadis lain

tiada jodoh antara kita

saya harap sangat....

Gadis itu ada iras-iras nama saya, bila kat kad kahwin akan tulis nama awk kat penjuru atas part of nama saya kat penjuru bawah

saya ada anak lelaki (dah ada nama sempena nama awk)

ALLAH temukan saya dengan insan yang ada akhlak sama dengan awk

Si dia sepadan dengan saya...

dan terakhir saya akan sentiasa doakan awk bahagia, berjaya di dunia dan akhirat

AMINNNN








Thursday, 3 May 2012

asal usul NADROUL AFIDI

ASSALAMUALAIKUM

dalam ketika aku kebosanan di dalam lab computer di fakulti nie tetiba aku asa nak bercerita dan memberitahu asal usul nama aku....NADROUL AFIDI... sememangnya nie memang laaa bukan nama sebenar aku... dan bukan tercatat kat MyKad biru aku pun...nama sebenar aku.......urrmmmmm cari laa sendiri...hehehe

aku dah guna nama nie sejak aku di tingkatan 5 lagi

(flashback)

pada suatu hari ketika aku lepak bersama-sama rakan bilik aku dalam bilik (dekat Hostel)...sambil melayan radio kecil tajaan Ayuni... aku dan rakan-rakan berbicara mengenai gabungan nama... kan selalu nya orang nak letak nama anak ada yang main-main gabung nama ngan bakal suami masing-masing  kan...? hehehe disebabkan aku tak da sapa nak gabung ngan nama aku..(cewah) jadi aku cuba main-main gabung nama ngan adik-adik aku...

Yaaaa...!!! Nadroul Afidi adalah gabungan nama antara aku dan adik-adik aku.....

Bagaimana??

daripada NADROUL AFIDI

NAD: Nadhirah

ROUL : Amirrul

AFI : Afiq

DI : Adiib

jadi disebabkan aku asa macam cool jaa nama nie...last-last semua benda aku pakai nama nie...hahahaha mak aku pun aritu kek besday dia letak nama NadrouL Afidi sebab gabung semua besday dalam satu hari...hahahaha stylo siot..!

so that's all from me Hidup Mau CooL...

Tuesday, 1 May 2012

Kerja Lapangan ke 2

ASSALAMUALAIKUM...!

Selamat Hari Pekerja ^_^

Selamat Bercuti pada aku..hahaha student pon cuti juga...seronok..! Jadi tanpa kita lengahkan masa..aku nak citer lagi...citer masa aku wat kerja lapangan untuk subjek Taxonomy of Vascular Plants... apa bondo laaa nie kan...nie adalah salah satu subjek aku untuk sem 2 sesi 2011/2012, senang jaaa subjek nie... takyah nak pakai otak sangat...sebab apa yang anda perlu adalah meneliti characteristic pokok dan anda perlu determine pokok ini adalah dari Order mana kemudian kecil kan skop, dari Family apa...kemudian andai anda bijak lagi teruskan meneliti untuk tentukan Genus mana....

aku ada cakap tak pakai otak ka tadi??? HAHAHAHAH MENIPU! mana ada orang belajar tak pakai otak...xyah belaja namanya kalau tak pakai otak....kena pakai gak....sebab apa?? sebab nak kena menghafal istilah characteristics yang banyak gilew.... yang memeningkan dan mengelirukan...perrrrrrhhhhhhhh.....!!! banyak-banyak subjek untuk sem nie...subjek nie laaa aku paling lemah sekali....dok ingat pa peee pung... dah laaa sket-sket emo lak aku nie,...

anyway kerja lapangan ini diadakan di Kubah National Park sangat dekat dengan Matang Family Park.... 400meter ke atas berjalan kaki.... wey penat wey nak daki jalan berbukit denga beg (beg aku besa pulak)... sampai-sampai jaaa diagihkan laaa duk umah masing-masing.... umah macam mana?? umah macam nie
-
-
-
-
-
-
Tuh Rumah aku...paling hujung sekali...sejuk ooow...siang-siang pon still sejuk




selain aktiviti mencari sampel...aku pun ada tugas lain iaitu Memasak tapi part memasak aku...masak sayor je laaa... tu jer aku bole...aku ngan lagi 2 orang kawan aku yang lain masak sayor.... tolong kacau je aku nieee...hehehehe first time aku masak untuk 70 owg makan....hahahaha janji sedap...wakakaka.... tak banyak nak citer.... biarkan sahaja gambar berbicara.... a picture tell thousands of words.... cewah...spekang kau nyah....





Trail untuk ker waterfall...ambik masa 1jam 40 minit...tapi kami tak sampai waterfall sebab dah petang....nnti gelap nak patah balik....











Besaq nya pokok nie.....tak tau spesis apa...maaf....













Banyak wey anak tangga macam nie....mengah gilew aku asa...time nie dah patah balik nak balik.....














Sebelum ke trail tadi....hmpa kena jalan kaki mendaki bukit ini....sepanjang 1km kot....bila aku kata bukit seriusly bukit...mencanak naik...MENGAH LAGI!











Banyak trail....nie trail lain pulak...kalau peminat nature ley aaar lepak sini....











Kawan aku....nyemak jer...hahahaha (beranda rumah)














Dah nak balik...tangkap gamba dulu.... nie pintu masuk tempat nie.....
Okeh...thats all from me....like always Last Word From Me Hidup Mau CooL

p/s: abak nanti kita mai sini naaa....tidoq sini...3bilik, fully furnished, dapur lengkap.... ley jungle trekking hari-hari....murah jer RM150...hehehehe