Wednesday, 13 April 2011

Kisah 3 sekawan dan assignment mereka

Pada suatu petang yg dingin.... DAN and IAN berSMS...

DAN: wey nak makan kul bapa nie? petang cket laa noh...
IAN: haaaa bole la..abeh makan kita abehkan kija kita PETANG NIE juga! hg siap gi part hg?
DAN: belom gi bai, ada 3 nutrients lagi.
IAN: ermmmm tak paa aar..perabih gak aar petang nie..malam kang ley compile...

Selepas makan....(bilik study)

*taktaktaktaktak
DAN: (ngadap laptop, wat kije,,,,)
IAN: (duk depan DAN, tngok DAN wat kije, almaklumlah owg dah siap)
ISA: (ngadap laptop IAN wat kije dia lak)
suma nya kusyuk menghabiskan kije petang itu juga..kerana malam nya akan digabungkan suma bahagian2 yang telah dibahagikan.

seketika kemudian.....
*pooop ATIEK send mesej dlam skype... 
DAN: (chatting ngan atiek...)
IAN: (tumpang chatting ngan atiek)
ISA:( main game)
tak lama selepas kekusyukan..suma dah mula bosan nak wat kije...mula laaa nak lagha buat bnda lain... dan masalahnya kije tak siap lagi pun nie haaa....

malam selepas Isya'...(bilik study)

DAN berkobar2 nak siapkan kija nya...ada lagi beberapa isi yang perlu di letakkan... hampir menuju kejayaan.....!!!

tetapi.............
IAN: pnjam sat noh laptop...(facebook) 
DAN: haa guna laa dulu...
bila sudah mula ngan facebook...akhirnya malam itu satu kija pun tak jadi....sekali ngan si ISA join natap facebook... dah tengah malam jumpa lak video best... layan video smpai 2 3 pagi...adoooyyyy........

akhirnya......
DAN tak tido smpai pagi sbb nak kena siapkan sumanya..kena edit balik kije dia supaya dpat link ngan kija kwan2 nya.... tibe2 lak format pakai lain2...adooooyyyyyyyy.... assgnment nie kena hantar pada hari itu juga... padan muka DAN sbb selalu ngat wat lagha..!! hahahaha

moral of the story...
kalu assgnment kena hantar lagi 2 3 minggu siapkan laa cpat2..jngan nak tangguh2....boleh kena high blood pressure kalu wat kije last minit macm nie... nie tak cita asgnment yg ngah tunggu turn nak disentuh...anyway too all student tak kisah laaa student U kaa sekolah menengah kaa bah kan sekola rendah...pastikan KERJA DULU LAGHA KEMUDIAN... majulah diri untuk kejayaan diri sendiri...

p/s: hehehehe kisah ini memang ada kena mngena ngan tuan pnya blog..dah nama pun hidup nadroul afidi...hehehe muhasabah diri juga laa nie...sibuk tulis blog, asignment akan dtang bawu duk tengok2..hehehe so akhir kata Hidup Mau Cool...bawu ley wat kije ngan tenang...!!

No comments:

Post a comment