Thursday, 12 May 2011

Aku dan Abg Sengal


ASSALAMUALAIKUM...!!
Tengok betapa excited nya aku bagi salam...hehehe this my 1st entry at home... so aku nak gitau sekarang NADROUL AFIDI ada kat umah...!! rumah ibu bapa aku yg indah di hujung utara semenanjung.... ^_^  so...so...so........HAPPY!!

PERASAAN YG SUKAR DIGAMBARKAN...
Setelah berbulan tiket penerbangan ini di tempah, akhirnya tarikh yang dinanti-nantikan telah tiba... tarikh di pilih pada tanggal 11 May 2011, penerbangan bertolak pada 1600 atau 4pm...yeah!!  okeh of koz hampa semua dah agak perasaan aku kan...?? hahaha Sapa yang tak seronok balik umah ye tak...tp entry kali nie bukan nak gitau pasal kegembiraan aku semata2.. tp aku nak cita apa yg terjadi sebelom aku balik nie..............


10 MAY 2011
So pada 10 May 2011 alhamdulilah aku berjaya menghabiskan peperiksaan final aku...last paper is BIOCHEMISTRY...so good huh...? not bad... selepas habis paper ini yang bermula pada jam 9.00am dan tamat pada 11.00am.. aku melangkah keluar dewan dengan doa moga2 keputusan cemerlang menanti ku... aku dan sahabat2... pergi beli nasi dulu nak makan tengah ari..sbb nya kami nak kuar petang nnti, nak beli kek lapis... almaklumlah laaa duk Sarawak nie tak da benda lain daaa time nak balik2 nie...KEK LAPIS jew... aku dah sewa keta awal2...sbb dah plan berbulan awal daaa nak beli kek nie... so pada hari kejadian....

ABG KETA SEWA: dek maaf laaa keta tak daa lak, td ada budak tibe2 nak pakai half day lak, abg dah cakap ada owg nak guna, dia tak nak balik gak....

AKU: adey, cmna nie bang kami nak kuar kul 2pm nie....

ABG KETA SEWA: takpe2 abg ikhtiar carikan, maaf yer....

Seketika kemudian.....

ABG KETA SEWA: okeh adek, abg dah jumpa keta...!

Aku dan sahabat2 lega laaa asa.... kalu tak mana laa nak cari keta time tuh, memang tak  dapat daa...tapi tak tersangka2 aku dapat lak keta sowang bro yg sengal nie.... pada suatu masa dahulu aku tak berkenan sangat....

Hampa tau tak keta tuh tibe2 mati tepi jalan....sbb habis minyak.... okeh fine tak pe laa.. gi pun dah nak balik daaa tinggal nak jalan beberapa roundbout jaa nie... kawan aku pun isi laa pakai minyak yg dah ada dalam keta tuh...dah abeh isi bagai...tibe2 tak ley stat jugak...banyak kali aku try tak dapat gak....aku pun col abg sengal tuh.... malas cite laa masa tuh abg tuh ngah busy anta budak gi airport kot.... ntah napa dan macam mana fuse bengang dia terON.... dah tu tibe2 nak marah2 aku lak...ayat yg aku dengar dia cakap...”kalu susah sangat, tolak jaa sampai U” adey...sonang dio cakap mcm tuh...panas den aso...

Dengan lafaz bismillah aku cuba lagi....hidup gak keta nie...bergerak laa kami pulang ke U...sampai ke U dia col lagi...bukan aku tak nak isi minyak dalam botol dia balik...tp aku takot kang tak sempat balik tersadai kat kawasan tuh susah bai...jadi aku cakap kat abg tuh “tak pe ker kalu kami bayar extra sekali ngan duit minyak dan sewa” dia marah2 lagi...nak juga suh isi botol minyak dia tuh....aku nak jer cakap... “YELAAA ABG OOOI KAMI ISI LAAAA!!!” sempat aku pk rasional aku pun pas tepon kat kawan aku sebelom sora jantan aku kuar....

Sahabat aku melakukan tugas nya dengan cemerlang, lembot suaranya mampu memadamkan panas hati abg itu..hahahahaha so kes itu selesai dengan aku minta tolong kawan aku yg kebetulan ada kat luar U minta isi kan minyak...aku drive keta bagi balik keta dia nie ngan minyak2 tu sekali... yg terima keta tuh bukan abg sengal tadi tuh, kwan dia yg ambik..okeh laaaa kan, aku suka kwan dia walaupun dia cakap aku tak pham tapi ok laaa tak kerek macam abg sengal...


11 May 2011
Wieeeeeeee sampai laaaa  hari  nak balik umah, yeaaaaaaa!!!! Kegembiraan aku di kala pagi itu terhalang oleh abg sengal...kenapa?? sebabnya owg nak gi antaq kami ke airport abg sengal tu laaa hahahaha.. betapa sengal nya kami...akhirnya bertentang mata juga...huh! aku kalu aku dah tak suka mmg  aku meluat laa hai... dalam keta dia tak abeh2 minta maaf cakap dia malu marah2 macam tuh...hahahaha yo laaa haaa tau pun malu...!

kepada abg sengal,, saya selaku pemandu dan penerima panggilan pertama masa kena marah2 tuh minta maaf laa kalu ada saya tertinggi suara sampai terON fius bengang nya...w’pun secara zahirnya saya nampak anda hanya minta maaf pada sahabat saya yg bersora lemah lembut tuh..xpe saya faham...sahabat saya tuh lawa kan..?? hehehe saya redha dengan apa yg terjadi...(moga aku tak jumpa laa hg lagi sem depan) dan terima kasih sebab masih mau anta kami...


p/s: alhamdulilah pada 9.30pm aku selamat sampai ke Alor Setar, ibu ayah, adek2 aku ikut jempot aku sekali... apa pun yg terjadi masa sem 2 tahun pertama aku harap dapat menjadikan aku lebih dewasa.. moga aku bijak membuat keputusan dan mengurus diri sendiri, perkara buruk yg terjadi moga dijadikan iktibar... SELAMAT BERCUTI PADA SAHABAT2 KU SEKALIAN... akhir kata Hidup Mau Cool....


No comments:

Post a comment